Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2013 12:19 - Бельо защитава от изнасилване !
Автор: prashki Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 678 Коментари: 0 Гласове:
14



 Бельо с вграден електрошок защитава от изнасилване

След няколко доста сериозни инцидента в Индия светът започна да обръща още по-голямо внимание върху проблема с насилието върху жените. Може би си спомняте случая от декември миналата година, когато 23-годишна студентка беше групово изнасилена и почина от травмите.

image   В опит да спрат или поне намалят броя на сексуалните престъпление индийското правителство поръча на Министерството на електрониката и информационните технологии да разработи ръчен часовник, който да изпраща съобщения за помощ. Към програмата се включиха трима индийски студенти от университета SRM в Ченай Момчетата предложиха друга идея - дамско еротично бельо със защита срещу изнасилване.   Студентите са нарекли своя проект Society Harnessing Equipment (SHE), което от английски език може да бъде преведено като "обществено полезно оборудване". Устройството е снабдено с различни датчици, GPS и GSM модули, а също така с вграден електрошок за сплашване на насилниците.   Вътрешната част на SHE има изолационно покритие от полимерен материал, което защитава жената от електрическия заряд. Следващата, по-усъвършенствана версия на SHE ще има доста по-компактен дизайн и Bluetooth свързаност към смартфон за осъществяване на спешни повиквания, обещават студентите.   Авторите на защитното бельо приза Gandhian Young Technological Innovation Award 2013, а правителството обеща да финансира изцяло следващото поколение на устройството. 

image   Жена от Чикаго се натъкна на необичайна гледка в първия ден от Коледа, след като се прибра вкъщи. Американката откри на пода в жилището си куп собствено бельо и увлечен по него непознат мъж.   Източници на "Чикаго Трибюн" разкриха, че чудатият нападател е 58-годишният Пол Едж. Жената, която по време на инцидента била с годеника си, забелязала, че Едж ровил в бельото й и бил особено заинтригуван от формата на спортния й сутиен. По-късно мъжът заявил пред властите, че бил пуснат в жилището от непознат, помолил го да свърши малко домакинска работа.   Едж обаче има любопитно криминално минало. Преди години бил обвинен в сексуална злоупотреба срещу 15-годишно момиче от Лейк Каунти. А по това време той бил на 51 години, предаде БГНЕС. Инцидентът идва дни след друго странно влизане без покана. Семейство от югозападните предградия на Чикаго преди дни се събуди и откри, че крадецът Даниел Бейли нахлул в дома им, изял нахапано кексче от кухненския бокс, изиграл няколко игри на дартс, включил лампичките на елхата и започнал да гледа телевизия.   Дамско бельо, изработено от дантели и кристали Сваровски, се продава за 15 000 паунда. То е изработено от "Agent Provocateur" и е от линията "Soirйe". Новата стока обаче няма да е за всички, а ще се продава само в изискани бутици, съобщиха създателите й.  
  image

  Наскоро Виктория Сикрет представиха нов сутиен, чиято цена е 2.5 милиона долара. Той беше представен от световноизвестната актриса и модел Миранда Кер.    Според модни критици жените отиват все по-далеч, когато става въпрос за хвърляне на пари по модни аксесоари, въпреки световната криза. В много от случаите високите цени не се оказвали пречка за закупуването на луксозните стоки за свръхбогатите дами, които държали всичко по тях да е марково.  



Гласувай:
14




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prashki
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6270
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930